1971 Dodge Challenger

En kompis hade fuskat lite som importör av nya eller nästan nya bilar från USA och hade kontakter på bilfirma i Toledo, Ohio. Tidigt på våren 1976 var vi tre stycken som åkte över för att ta hem varsin bil och eftersom hans kontakter fanns i Ohio var det naturligast att åka dit. Första dagarna fick vi låna bilförsäljarens då splitternya Cheva Monte Carlo. Ena kompisen fick rätt snart tag i en GMC Sprint (=Cheva ElCamino), 71'a tror jag, som vi sen åkte i och letade bilar. Jag var inställd på en Challenger eller Cuda, helst cab. Cabbar i Ohio är inte lika vanligt som i California eller Florida så den enda vi såg var en ganska risig Cuda som jag stod över på.  Den andra kompisen fick tag i en Cheva Van och jag fastnade för en -71'a Challenger. Visserligen med bara en 318 men den var inte så dyr och den var hyfsat fin.

Redan efter lite mer än ett år tröttnade jag på den. Mycket på grund av att jag planerade en ny USA resa med en annan kompis och tänkte kombinera den med en ny bil.

 

Utanför bilfirman Al Bauman Chevrolet i Fremont, Ohio, våren 1976.
Äntligen hemma, försommaren 1976.

 

Kaxig ägare vid nyligen regbesiktad pärla.

 

 

 

 

 

Sommar / höst 1976.

Vintern 1976 / 77. Jo jag körde den hela vintern.

Annonserade länge och åkte omkring med Till Salu skylt i bakrutan men fick just inga svar. Hade nästan gett upp och börjat ändra på planerna när en ung kille såg bilen utanför jobbet och slog till nästan direkt. Fick runt 12 000, tror jag, plus en 1970 VW bubbla för 5000.

 

Tillbaka