1999 Chrysler 300M

Sommaren 2008 gick och jag var tvungen att ha en "ny" vinterbil eftersom Buicken nu var såld. Efter att ha kollat runt en del fastnade jag för en 1999 Chrysler 300M som gått drygt 14000 mil. Priserna för ett såna "stora miljömonster" är rätt fördelaktiga och man får mycket bil för pengarna.

 

Tidig höst 2012 på väg till jobbet small det till i bilen och jag fattade inte riktigt vad som hänt förrän jag kom fram och kunde konstatera att den undre tallriken som fjädern vilar på hade släppt från fjäderbenet på vänster sida fram så att den nu låg mot däcket. Som tur var utan vassa kanter och att det regnade gjorde också att däcket klarade sej.

Bilen fick stå några månader eftersom jag köpte Magnum'en men jag bestämde mej för att fixa den och låta frun ta över den. Köpte två kompletta nya fjäderben på eBay från USA för ca $320 inkl. frakt vilket då kändes som en bra deal.

Bytte dom i slutet av 2012 men bilen blev stående till juli 2013 då frun började köra den.

Efter ca 430 mil (är osäker på exakt datum) small det till igen och nåt jag inte trodde kunde hända hände. Det övre fästet som stötdämparen är fäst i på vänster sida och som är skruvat i karossen hade gått sönder och stötdämparen hade nu inget övre fäste.Alliance Automotive som sålt prylarna tog inget ansvar trots livstids garanti, eller rättare sagt jag hade varit tvungen att skicka tillbaka delarna och betala frakt för dom nya vilket totalt hade kostat mera än att köpa nya från dom. Se bilder här. Tyvärr hade jag kastat dom gamla fjäderbenen men fick tag på ett beg. fäste på skroten. Efter ytterligare 223 mil hände samma sak på vänster sida. Gav nu upp och köpte en annan bil till frun (Volvo) och bilen blev åter stående över vintern. Sålde vinterhjulen och sommarhjulen jag köpt på blocket så lite fick jag tillbaka.

 

Den 6'e maj 2015 hämtades den för återvinning.

 

 

 

Sista färden.

Tillbaka