1998 Chevrolet Camaro Convertible

Jag trodde aldrig att jag skulle äga en Cheva men det är ju som dom säjer; när djävulen blir gammal blir han religös. Var bara tvungen att ha en cab igen. Första valet var naturligtvis en Mopar och jag hade kollat en del på Chrysler/Dodge Stratus/Sebring men en tvärmonterad V6'a och framhjulsdrift kändes inte särskilt lockande. Jag ville ha "riktiga" prylar och på Blocket hittade jag denna 98 Chevy Camaro Convertible med endast 2630 mil på mätaren. Ägaren var villig att diskutera priset så jag fick den till ett hyfsat pris den 1:a juni, 2006. Det är "bara" en 3,8L V6. Det ultimata vore naturligtvis 350 cu in V8'an men jag kan leva med V6'an och dom 190 hästarna med automatlåda. Den är också svensksåld med vad det innebär om utrustning och mätarställning. I midsomras mätte jag bensinförbrukningen på långfärd till 0,8 l/mil vilket är betydligt bättre än jag förväntat.

 

Under vintern 06/07 skaffade jag några styling prylar som förhöjde utseendet en hel del. Dessa var en aluminium grill,

små nummerskyltar, rökfärgade baklysen och ett performance avgassystem med dubbla rör bak från Magnaflow. Dyrt och ljudligt men snyggt.

 

 

Bilderna tagna Juni 2006 

Dessa bilder tagna Augusti 2007

 

    Efter drygt 8 år så fick det bli ett val mellan denna och Dodgen så den 17'e juni 2014 blev den såld efter att ha varit på Blocket ca 1,5 månad. Köparen verkade seriös så den får säkert ett nytt bra hem.  
Tillbaka